De beste verzorging voor je hond

De beste verzorging voor je hond

22 augustus 2020 Uit Door Redactie

Honden zijn natuurlijk onze beste vrienden. De trouwe viervoeters zijn wereldwijd veruit de meest geliefde huisdieren en met grote reden. Keer op keer is uit persoonlijke ervaringen en ook wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat honden net zoveel van ons houden als wij van de hond. Daarom verdienen onze honden ook fantastische verzorging. En dat gaat verder dan alleen eten en drinken, dagelijks uitlaten een aai over de bol. In dit artikel bespreken we hoe je de verzorging van je hond naar een hoger niveau kunt tillen.

Koop een hondenjas

Veel mensen vinden het maar raar om een jas of andere kleren te kopen voor een hond. Maar er kunnen in werkelijkheid ontzettend veel voordelen zitten aan een hondenjas. Niet alleen mensen krijgen het namelijk koud maar ook honden. Een winterjas voor de hond zoals die van Trixie beschermen de hond tijdens heftig weer en gaan lang mee. Een ander voordeel van een hondenjas is het gebruik tijdens vuurwerk. Tijdens oud en nieuw wordt er in Nederland nog altijd gigantisch veel vuurwerk afgestoken en voor vele huisdieren is dit een enge dag. Veel mensen zullen honden en katten zien trillen van angst op deze dag. Als je op dat moment de hondenjas bij je hond aantrekt zal hij zich comfortabeler en veiliger voelen. Het is een gek psychologisch effect maar het werkt.

Hondenschoenen

Nu kunnen we de outfit van de hond ook maar meteen afmaken met hondenschoenen. Waar een hondenjas vooral in de winter van pas komt, kun je hondenschoenen vooral in de zomer veel gebruiken. Wanneer het in de zomer heel heet wordt buiten, kan het asfalt voor veel pijn zorgen bij de hond als deze er zonder bescherming op moet lopen. Mensen trekken voor de bescherming van hun voeten schoenen aan en op zulke hete dagen kan je hond het ook goed gebruiken. Koop daarom een paar hondenschoentjes voor je trouwe viervoeter.

Loopplank

Dit is vooral voor honden die al wat meer op leeftijd zijn. Waar een jonge hond natuurlijk makkelijk op de bank springt om zich naast je te nestelen, heeft een oudere hond, net als mensen vaak last van gewrichtsklachten. In dat geval kan een loopplank ontzettend fijn zijn voor de hond om pijnloos op en af de bank of bijvoorbeeld uit de achterbak van de auto te komen. In principe is het verstandig om ook voor jonge honden een dergelijke loopplank aan te schaffen aangezien op deze manier blessures worden voorkomen en de gewrichten minder worden belast.