De herkomst van de vaste lupine

lupine

De vaste lupine is een plant die onderdeel is van de vlinderbloemenfamilie. Het is de meest voorkomende lupine soort geworden in Midden-Europa. De plant kan vrij hoog worden, namelijk 60 tot 150 cm hoog. In de periode van eind mei tot begin augustus zal deze plant voornamelijk in bloei staan en zijn mooie bloemetjes laten zien. Naast het feit dat het een prachtige plant is, heeft de plant meerdere functies. Allereerst wordt de plant gebruikt als groenbemester. Bij groenbemesting worden er planten op een stuk grond geteeld en vervolgens ondergeploegd. Dit heeft als doel het percentage organische stof en stikstofgehalte in de bodem te verhogen. Een andere functie van de vaste lupine is het dienen als veevoer. 

De vlinderbloemenfamilie

De vlinderbloemenfamilie is de op twee na grootste familie van bloemplanten. De peulvruchten van de familie hebben een enorm groot economisch belang. De eiwitrijke landbouwgewassen zoals pinda’s, bonen, sojabonen, erwten en tuinbonen zijn namelijk belangrijk voor onze voedselvoorziening. 

De composietenfamilie is samen met de orchideeënfamilie de meest omvangrijke plantenfamilie. Over de hele wereld gezien, tellen zij naar schatting tussen de 20.000 en 25.000 soorten. In totaal zijn er 149 plantenfamilies te vinden in Nederland. Mocht je je een keer vervelen, ga erop uit en kijk hoeveel jij er kan spotten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *