Ook slakken kunnen de tuin aantasten

In de periode van de lente of het begin van de zomer is er altijd een moment wanneer mensen met een tuin ervoor kiezen om deze weer klaar te maken voor het mooie weer. Zo is het belangrijk dat alle planten en bloemen weer klaar zijn om er zo prachtig bij te kunnen staan in de zomer. De tuin is voor mensen die er eentje hebben een belangrijk onderdeel van het huis. In de tuin kan u namelijk genieten van het warme weer met familie of vrienden. Zo kan er gezellig met iedereen worden gegeten en ook kan er natuurlijk een borrel worden gedronken terwijl iedereen van de zon kan genieten. Toch is het hierbij wel belangrijk dat de tuin er mooi uitziet. Door de voorbereiding met de planten en bloemen is dit vaak goed te doen, maar helaas zijn er ook anderen in de natuur die hier anders over denken.

 

Slakken 

Zo vinden naaktslakken het maar wat fijn wanneer er veel groen in een tuin aanwezig is. Deze slakken voeden zich namelijk door groene bladeren, wortels en fruit uit de tuin op te eten. Voor hen is het dus goed nieuws wanneer er veel groen in de tuin te vinden is, maar voor u is dat natuurlijk iets minder goed nieuws. De tuin kan door naaktslakken namelijk flink worden aangetast. Daarnaast is een naaktslak meestal niet alleen, dus is het zaak om wat tegen deze weekdieren te doen. Anders kan het gebeuren dat al het groen in de tuin rond de herfst is opgegeten. Slakken bestrijden is dan ook zeer zeker aan te raden. Het is wel goed om te weten dat het hier niet om de slakken met een huisje gaat, zij ruimen de tuin voor jou namelijk erg goed op.

 

Aaltjes 

Wanneer u van de naaktslakken af wilt komen is het verstandig om snel te handelen. De kans is namelijk aanwezig dat er onder de grond nog meer van deze dieren zitten en u wilt niet dat die ook naar boven komen om aan het buffet van uw tuin te beginnen. Het is dan ook aan te raden om aaltjes tegen slakken in de grond te plaatsen. Deze aaltjes zullen ervoor zorgen dat de naaktslakken onder de grond zullen sterven, waardoor u hier geen last meer van zal hebben in de tuin. De aaltjes zijn natuurlijke wezens, waardoor de rest van de tuin niet aangetast zal worden. Zo zal het groen in uw tuin mooi groen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *